Ususret Uskrsu, djeca iz cijele općine Čepin imaju priliku sudjelovati u tri razigrana, šarena i vesela događanja koja za njih organiziraju udruge iz Čepina!  I to po sljedećem rasporedu:

U subotu 13. travnja, na prostoru čepinskog hipodroma Odred izviđača „Suncokret“ Čepin i Konjogojska udruga „Čepin“ organiziraju „Čepinske Uskršnje igre“. Igre će se održati na području čepinskog hipodroma od 15:00 do 17:00 sati. Svrha igara je provesti vrijeme u prirodi, zabaviti se i podružiti. U 14:15 Odred izviđača „Suncokret“ krenut će biciklima od prostorija udruge prema prostoru hipodroma. Pozivaju sve koji žele da im se pridruže. Kako kažu, „zbog tehničkih  organizacijskih sitnica“, potrebno je potvrditi svoj dolazak do petka, 12. travnja, na telefon 091 5816464.

U nedjelju 14. travnja, u 16:00 sati u Lovačkom domu u Čepinu, Udruga Rame uz rame održat će „Uskrsnu radionicu“  Udruga poziva svu malu i veliku djecu na Uskrsnu radionicu! Planirane su aktivnosti u kojima će djeca uz pomoć volontera oslikavati pisanice te izraditi veliko uskršnje gnijezdo.

Kako će gnijezdo biti donirano Klinici za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ono će osim oslikanih pisanica sadržavati i pisma u kojima će djeca zaželjeti sretne blagdane svojim vršnjacima koji će Uskrs provesti u bolnici.

Cilj Uskrsne radionice je potaknuti djecu da uz kreativne aktivnosti razvijaju društvenu osjetljivost i podijele s drugima ono što i njih čini sretnima. Iz udruge poručuju kako je ovo poziv i za djecu svih uzrasta koja imaju želju učiniti dobro djelo, a uz to se ugodno zabaviti, ali i za roditelje male djece koja ne mogu sama doći na radionicu, da ih dovedu!

I, kao šećer na kraju, i ove godine, u subotu 20. travnja,  KUD „I. K. Adamović“ organizira Uskršnje igre i kratko poručuju: „Dječice draga, eto nama opet našeg Zekana , a gdje drugdje nego u Parku sreće. Da puno ne duljimo, 20.4.2019. , subota – Park sreće , od 11 do 13 sati“. Igre su za svu djecu od 2 – 12  godina, a KUD je osigurao slatke poklone za sve sudionike!