Prigodom obilježavanja Dana Općine i 750. rođendana Čepina Vladimiru Šeksu je općinski načelnik Dražen Arnold uručio Povelju počasnog građanina. Načelnik Arnold je zahvalio na pomoći županu Krešimiru Bubalu i osječko-baranjskim vlastima na potpori u brojnim projektima, ali je pojasnio kako je Šeks zaslužio da postane prvi počasni građanin Čepina jer se i on brinuo o kapitalnim čepinskim projektima – kanalizacijskom kolektoru i magistralnom cjevovodu koji su napravljeni dvije godine prije roka.

Nismo mogli vjerovati da ćemo kao najveća općina u Hrvatskoj konačno riješiti ključni problem – kanalizaciju. Sada se prisjećam riječi Vladimira Šeksa koji je kazao kako će osobno bdjeti da se projekt završi. Zahvalni smo što je lobirao i što su se preko Hrvatskih voda i državnog proračuna osigurala sredstva za završetak kolektora i cjevovoda, a očekujemo i daljnji dobar vjetar u leđa investicijama koje su se započele u Čepinu – kazao je Arnold.

Počasni Čepinac Šeks je izjavio kako je ponosan na ukazanu čast, ali i zadovoljan što “sada i njegov Čepin” napreduje i istaknuo kako je njegova obveza i dalje pomagati razvoj te općine. “Nastavljamo gradnjom sekundarne kanalizacijske mreže u Čepinu i Livani. To je dio mog duga prema Čepinu koji mi je u prošlih desetak godina iskazivao povjerenje birajući me u Hrvatski sabor”, rekao je Šeks.

Općina je nagradila i najbolje osnovce – Viktoriju Kretić i Matiju Klarića, osnovne škole “Vladimir Nazor” i “Miroslav Krleža” te NK “Tomislav” iz Livane.