Povelju o suradnji Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije i Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije potpisali su jučer Ivan Delija i Josip Adžić u nazočnosti načelnika Općine Čepin Dražena Tonkovca i njegova zamjenika Ivana Žeravice.

Povelju su potpisali radi promicanja i održavanja identiteta svih ratnih postrojbi Vojne policije iz Domovinskog rata, obilježavanja njihovih obljetnica, bitnih događaja, bitaka u Domovinskom ratu kao i zajedničke suradnje u nastupanju prema državnim tijelima i državnim ustanovama u cilju zaštite statusa, interesa i potreba svih branitelja i obitelji poginulih branitelja.

Sudionici jučerašnje svečanosti u Hrvatskom domu u Čepinu naglasili su kako potpisivanjem Povelje o suradnji udruge ne mijenjaju ciljeve dosadašnjeg djelovanja i u budućnosti zadržavaju pravo na donošenje samostalnih odluka o njihovom djelovanju.

Veterani su jučer uručili i zahvalnicu načelniku Tonkovcu i plaketu, a Žeravica je u ime Općine Čepin gostima uručio Monografiju Čepina.
Suradnja dviju udruga, kazali su njihovi predsjednici Delija i Adžić, započeta je podizanjem spomenika za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica.

Članovi udruga su nakon te svečanosti u Općini održali predavanje o Domovinskom ratu za učenike Osnovne škole Vladimir Nazor u Čepinu. Nakon toga isto su predavanje održali za učenike Medicinske škole u Osijeku, a 25. travnja održat će predavanja i u Tehničkoj školi R. Boškovića u Vinkovcima te u Osnovnoj školi Bartol Kašić u Vinkovcima.

Glas Slavonije – D. Pejić
Foto: D. Pejić