Jučer tokom dana (17.06.2013) u osječki GPP je došlo rješenje od strane Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH, kojim im se nalaže da putnike iz općine Čepin i Erdut (Bijelo Brdo) do Osijeka moraju voziti bez zaustavljanja, odnosno moraju voziti direktno do autobusnog kolodvora.

“Takva nas odluka dovodi do toga da putnika koji iz Čepina ide u Cvjetno naselje moramo voziti kroz Cvjetno naselje, ali ga tamo ne smijemo pustiti iz vozila iako imamo stajališta. Taj putnik mora završiti putovanje na Autobusnom kolodvoru u Osijeku i tada treba presjedati na druge linije i voziti se natrag do Cvjetnog naselja kroz koje je već prošao. Takva skandalozna odluka ne odgovara nikome, ni nama u GPP-u, ni čelnicima Osijeka, ni predstavnicima Općine Čepin, a sigurno ne odgovara ni putnicima”, nezadovoljan je Medić.

U 14 sati je održana press konferencija na kojoj su sudjelovali direktor GPP-a Igor Medić, načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac i načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić i zamjenik. Zaključeno je da će se svakako iznaći rješenje za ovu situaciju i kako mještani ne trebaju biti zabrinuti.

Direktor GPP-a Igor Medić najavio je kako će GPP ispoštovati naredbu Ministarstva u smislu da će se zaustavljati na autobusnim kolodvorima u Osijeku i Čepinu, ali će nastaviti kupiti putnike i na drugim stajalištima (7 u Čepinu i 15 na području Osijeka). To će neminovno dovesti do kašnjenja u voznom redu jer će svi autobusi nepotrebno morati ići na autobusni kolodvor.

S ovakvim voznim redom nastavit će se svakako do 1. srpnja do kada vrijede mjesečne karte za tekući mjesec ali kako je danas na glavnom odboru GPP-a donešena odluka kako se ipak neće ništa mjenjati u voznom redu prema općini Čepin i kako će autobusi voditi po redovnom voznom redu, prodaja karata će se i dalje nastaviti kao i do sada rekao je načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac.