U sklopu Projekta preuređenja vizura Čepina u tijeku su hortikulturalni radovi u Ulici kralja Zvonimira, a Čepin dobiva i umjetno jezerce s fontanom ispred Osnovne škole “Miroslav Krleža”. Općina je u ovaj projekt, pojašnjava načelnik Dražen Arnold, ušla jer joj predstoji velika proslava značajne obljetnice – 750 godina od spominjanja imena Čepina u pisanim povijesnim dokumentima, a 18. svibnja je i proslava Dana općine Čepin.

Ozelenjene površine ušle su u program uređivanja čepinskog komunalnog poduzeća Urednost. U Čepinu se intenzivno uređuje i ostala komunalna infrastruktura pa će biti uskoro završena rekonstrukcija nogostupa u Ulici kralja Zvonimira. U toj se ulici, naime, rekonstruira pješačka staza u dužini od dva i pol kilometra.

Prva etapa radova je na dionici od upravne zgrade Urednosti d.o.o. do kraja Zvonimirove ulice. Taj bi dio trebao biti potpuno asfaltiran za nekoliko dana, pojašnjava Ante Babić, stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu, a onda preostaje, u drugoj etapi, napraviti novu stazu u ostatku Zvonimirove.

“Pomagali smo obnovu crkve Presvetog Trojstva, koja slavi crkveni god na Dan općine. Sada je taj sakralni objekt uređen iznutra, a sanirana je i fasada te smo postavili i rasvjetu kako bi ljepota crkve bila uočljiva i noću. Nismo zaboravili ni sat na crkvenom tornju. Taj je sat bio neispravan pa smo novi financirali sa šezdeset tisuća kuna jer je sat bio jedan od prepoznatljivih simbola starog dijela Čepina”, pojašnjava Arnold.