Projektom „Zajedno u zajednici općine Čepin – briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi“ kroz organizaciju dnevnih aktivnosti psihološkog osnaživanja 75 osoba starijih od 65 godina s područja općine omogućit će se kvalitetniji život ciljane skupine kao i njihovo uključivanje u zajednicu. Osim toga, kroz projekt će biti zaposlen mobilni tim i uključit će se volonteri koji će raditi s ciljanim skupinama.

Rezultati projekta: Institucionalna održivost po završetku projekta bit će zajamčena na način da:

  1. Općina će održavati vozilo za potrebe prijevoza ciljanih skupina i po završetku projekta s obzirom da će vozilo ostati u vlasništvu prijavitelja.
  2. nastavit će se s održavanjem dnevnih aktivnosti koje će provoditi partnerska udruga a financijski će isto pripomoći Općina
  3. nastavit će se s educiranjem ljudskih kapaciteta za nastavak rada s ciljanim skupinama.

Projekt Zajedno u zajednici općine Čepin – briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi financiran je iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. -2020. UP.02.2.06.004 Ugovor su potpisali Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje s jedne strane i Općina Čepin, čiji je partner u ovom projektu udruga Rame uz rame,  s druge strane.

Ovim projektom organizirat će se aktivnosti na svakodnevnoj bazi, uz poštivanje epidemioloških mjera, a iste će uključivati rekreativne, kulturne, edukativne i druge društvene aktivnosti. Neke od aktivnosti uključene u projekt su: ručni rad, društvene igre i svakodnevna tjelovježba. Projekt je namijenjen osobama starije životne dobi, od 65 godina starosti. U sklopu projekta za redovne sudionike projektnih aktivnosti osiguran je besplatan prijevoz. Aktivnosti će se odvijati od ponedjeljka do petka u vremenskom periodu od 9:00 do 14:00 sati.