Općina Čepin slavi svoj dan. Ove godine kao i Osječko-Baranjska županija, slavi 30 godina postojanja. Danas se odala počast i položili su se vijenci na Spomen obilježju poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku hrvatskih branitelja u Čepinu nakon čega je uslijedio prijem u Hrvatskom domu Općine Čepin, K. Zvonimira 105,  i podjela priznanja najboljim učenicima osnovnih škola Čepina, te zaslužnim pojedincima, uz prigodan domjenak.

U popodnevnim satima se održala premijera dokumentarnog filma „30 godina Općine Čepin“ u Centru za kulturu, Čepin u kojem se prikazala iznimno zanimljiva povijest Čepina, i mnoge zanimljive Činjenice kao i prezentacija velikih gospodarskih projekata i novih turističkih potencijala. Ovaj zaista zanimljiv dokumentarni film možete pogledati u nastavku.

Sutra obilježavanje nastavlja kako slijedi:

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom obilježavanja ova dva važna povijesna događaja, u dvorani Centra za kulturu biti će upriličen svečani program u petak i subotu. Općina Čepin poziva mještane svih dobnih uzrasta da kroz ovaj program upoznaju povijest svoje općine.
U subotu Hrvatsko narodno kazalište gostuje u 18.00 sati u Centru za kulturu povodom obilježavanja 125 godišnjice izvedbe prvog Hrvatskog baleta „Jela“ Bele Adamovića. Tom prigodom solisti opere i članovi plesne skupine HNK izvest će prigodan program, između ostalog i uvertiru baleta “Jela”.

3. lipnja 2023. (subota)

  • 12:30 otvorenje Doma veterana vojne policije u Čepinu, Čepin, Kralja Zvonimira 70
  • 18:00 Obilježavanje 125 godina prvog hrvatskog baleta „Jela“ – u Centru za kulturu, Čepin, Kralja Zvonimira 98

4. lipnja 2023.  (nedjelja)

  • crkveni god (Presveto Trojstvo)
  • 10:00 sveta misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Čepinu