U čepinskom Novom naselju i Osječkoj ulici gradnja sekundarne kanalizacijske mreže napreduje i do sada je napravljeno više od pedeset posto planiranih radova. Direktor čepinskog komunalnog poduzeća Urednost Josip Sić kaže kako je od 12 kilometara do sada napravljeno 6.240 metara kanalizacije u dijelu Čepina koji je najgušće naseljen, a za tu prvu etapu gradnje osigurano je 12 milijuna kuna.

Rok završetka radova pomaknut je na rujan zbog teškoća na koje graditelji nailaze na terenu – neucrtanih postojećih instalacija koje su ukopane u zemlju. I visok vodostaj rijeke Drave otežava dobavu dovoljnih količina pijeska koji građevinari koriste pri postavlanju kanalizacijskih cijevi.

r>Projektantska vrijednost investicije za cijelu sekundarnu kanalizacijsku mrežu u Čepinu iznosi sedamdeset milijuna kuna. U Čepinu je nedavno završena i gradnja vodoopskrbnog magistralnog cjevovoda ispod kolnika od benzinske crpke do vodotornja u Osječkoj ulici. Taj je dio Osječke ulice presvučen novim asfaltnim slojem. Sada je u tijeku povezivanje instalacija od šahta magistralnog cjevovoda pitke vode, kojim će teći voda iz osječkih pogona za preradu vode Vodovoda Osijek do čepinskog vodotornja.

Nakon toga bit će moguća rekonstrukcija čepinskog vodocrpilipšta, čim stignu potrebna odobrenja Hrvatskih voda, a čepinskim bi vodoopskrbnim sustavom osječka voda iz vodocrpilišta Vinogradi trebala poteći, procjenjuje se, krajem rujna.