Općinski načelnik Dražen Tonkovac na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija donio je Zaključak o utvrđivanju liste kandidata za dodjelu stipendija Općine Čepin za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Ukupno 34 stipendije u visini 600 ili 800 kuna primat će učenici srednjih škola, studenti, zatim učenici i studenti sportaši, invalidi, oni koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te studenti koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.

Posebno nas raduje činjenica da se ove godine prijavio veći broj kandidata za stipendije za deficitarna zanimanja, pa ih je ove godine na konačnoj listi 16 (u odnosu na prošlu godinu, kad ih je bilo 9): 1 zidar, 1 vozač motornih vozila, 1 kuhar i čak 12 medicinskih sestara/tehničara opće njege. Pokazatelj je to da se polako ostvaruje cilj radi kojeg su uvedene stipendije za deficitarna zanimanja – potaknuti i usmjeriti učenike i studente prema obrazovanju za zanimanja kojih nedostaje i, kako je rekao načelnik Tonkovac, bez kojih društvo neće moći funkcionirati. I kandidata na konačnoj listi za stipendije za STEM zanimanja ove godine ima 5.

Svim učenicima i studentima želimo sretne blagdane i puno uspjeha i u daljnjem obrazovanju!

Konačnu listu kandidata možete pogledati na linku.